Terminliste 2023

Det nærmer seg frist for innmelding av konkurranser, og her er litt informasjon.

I vår hadde vi store problemer med å fremskaffe dommere, spesielt når fire konkurranser var på fire helger. Vi mistet mange dommere på vår dommerliste.

Kretsen ønsker ikke å komme i en situasjon der konkurranser må nedgraderes til ikke-approberte på grunn av mangel på dommere.

Vi kommer ikke til å godkjenne konkurranser som er på etterfølgende helger. Sjekk årets terminliste og kontakt klubb/klubber som har konkurranser helgen før/etter dere og kom frem til en løsning.

Vel blåst; kostholdswebinar

Da er gårsdagens kostholdswebinar vel gjennomført!

Neste gang er onsdag 21. september kl 19:30 – 21:15 => Link

Nicole Tandrevold Næsheim loset oss gjennom kvelden med mange enkle og gode tips, fine forklaringen og mye nyttig informasjon. Vi håper og tror at alle som deltok, tar med seg både lærdom og tips inn i treningshverdagen.

Den siste halvtimen var satt av til foreldre og foresatte, om hva dere må se etter, passe på og følge opp.

Skulle dere noen gang være i tvil, trenge hjelp eller bare tips; kontakt Sunn idrett: post@sunnidrett.no. De kan hjelpe og har profesjonelle til bistå.

Parakonkurranse 2022

Da er dette endelig et faktum, og vi i kretsstyret gleder oss til å arrangere dette 15. oktober på Hundsund bad!

Denne konkurranse er litt spesiell da vi inviterer alle, og med alle mener vi alle! Institusjoner, foreninger med mer har fått tilsendt invitasjonen, slik at alle som ønsker å delta skal få lov, uten må måtte tilhøre en klubb.

Vi har åpnet for at de utøverne som vil, skal få dommergeiledning i etterkant av løpet. Så noen dommere vil vi ha behov for.

1. avdeling er for utøvere med psykisk funksjonshemming
2. avdeling er for utøvere med syn-, hørsel- eller bevegelseshemming

Spre det glade budskap!

Link til innbydelse HER

Starterkurs

Akershus svømmekrets har gleden av å arrangere starterkurs

Dato: 25. juni 2022
Klokken: 9-16
Sted: Vesong Ungdomsskole (skolevegen – Kløfta 14B)
Kursholder: Erik Grøtting og Rune Gran

Gratis for deltakere innad i kretsen, maks. 850 kr for de utenfor kretsen.

Påmeldingsfrist: 11. juni
Påmelding til kurset skjer på minidrett.nif.no (link)

Velkommen til starterkurs!

Vel overstått kretsting og nytt vedtak

Vårt kretsting ble avholdt digitalt den 20/4. Protokoll og revidert Tingdokument er publisert, og dette ligger nå ute på vår hjemmeside; https://www.ahsk.no/?page_id=49

Valgkomiteen hadde i forkant gjort et godt stykke arbeid og vi kan ønske Maj Helene Rødal velkommen inn som nytt styremedlem, og vi ønsker å takke av Rune Gran, Kari Marie Swensen og Thomas G. Moen for godt nedlagt arbeid.

Endring vedrørende dommergodtgjørelsen ble vedtatt på Kretstinget etter endringsforslag fra klubb;
https://www.ahsk.no/?page_id=2989

På vegne av hele styre og utvalg; Takk for tilliten!

Mathea setter synkron på kartet!

Foto: Lode De Clercq

Synkron er kanskje en av Norges minste idretter og i hvert fall den minste idretten i vann. Det er i dag fire jenter i Norge som konkurrerer i ungdomsklassen (13-15 år), 3 på juniornivå og 2 på seniornivå. Det er ingen konkurranser i Norge, så all konkurranseaktivitet må foregå i utlandet. Bærumsvømmerne har per i dag ikke synkron som en av sine grener, likevel har de valgt å støtte en av Norges fremste synkronutøver som også kommer fra Bærum; Mathea Jensen Sending.

Mathea meldte overgang fra Oslo Idrettslag til Bærumsvømmerne i januar slik at hun kunne fortsette å være på det Danske landslaget i Kunstsvømming (synkron). Hun har svømt synkron siden hun var 8 år og startet sin karriere i Asker Svømmeklubb. Hun har også drevet med turn, svømming (har kvalifisert seg til LÅMØ tre år på rad), dans og teater som alt er relevant når det kommer til å bli god til synkron. I september 2021 deltok Mathea som første norske utøver i ungdoms EM/Comen cup for Oslo Idrettslag og Norge.

Mathea har egentrening daglig på Nadderud eller Hundsund. Hennes trener Laura Strugnell (OL deltager i Tokyo 2020) bor i Syd Africa og trener henne digitalt via Google Meet!

27-28. februar deltok Mathea i Belgian Wolf Open; en konkurranse med utøvere fra fem ulike nasjoner, inkl. landslaget fra Malta. Bærumsvømmerne fikk sin første medalje i synkron noensinne og Mathea svømte til 130,11 poeng som er personlig rekord. Det var fremdeles plass til finpuss, og etter en uke med intensiv trening svømte hun inn til tre gullmedaljer og ny personlig rekord på 132,20 poeng i Valhalla Artistic i Gøteborg, Sverige. Hun fikk også førsteplass med 65,80 poeng i Teknisk Solo i junior klassen.

Foto: Lode De Clercq

1-4. april reiser hun med det Danske Landslaget til verdenscupen etappe to; French Open, hvor hun skal delta i lagkonkurranse på seniornivå og svømme sitt eget program på gallashowet som avslutter konkurransen. Hun blir den første norske personen som svømmer på dette nivået siden 90-tallet.
Ut over dette så er målet for vårsesongen er å kvalifisere seg til VM for ungdom i USA i august 2020.

Akershus svømmekrets ønsker Mathea LYKKE TIL!!!

Foto: Lode De Clercq

E-læringskurs innen kosthold for idrettsutøvere og trenere

Gratis kurs om idrettsernæring for idrettsutøvere, trenere, foreldre og støtteapperat

Sunn idrett e-læring for trenere

Foto: NIF e-læring

«Sunn idrett e-læring» er særlig tilpasset ungdomstrenere og passer for alle idretter. Målet med dette kurset er at du skal få teoretisk og praktisk kunnskap om idrettsernæring, hvordan fremme sunne idrettsmiljøer og å forebygge spiseforstyrrelser.

Link: https://ekurs.nif.no/course/view.php?id=1029

Idrettsernæring – modul 1

Foto: NIF e-læring

Grunnleggende kunnskap om idrettsernæring. Fra 13 år og oppover.

Link: https://ekurs.nif.no/course/view.php?id=27

Idrettsernæring – modul 2

Foto: NIF e-læring

Påbyggende kunnskap om idrettsernæring for deg som har gjennomført Modul 1. Fra 16 år og oppover.

Link: https://ekurs.nif.no/course/view.php?id=121

Spiseforstyrrelser

Foto: NIF e-læring

Kunnskap om idrett og spiseforstyrrelser for deg som er trener eller er i et støtteapparat eller helseteam tilknyttet idretten.

Link: https://ekurs.nif.no/course/view.php?id=22

Kretsting 20. april (digitalt)

Kretsting for Akershus svømmekrets avholdes digitalt 20. april kl 20:00.

Innkalling er sendt klubbene, sammen med fullmaktsskjema. Sakspapirer kommer etter at frist for innsending av saker har gått ut.

Klubbene velger representant(er) til kretstinget på sine respektive årsmøter.

Saker som ønskes tatt opp på tinget sendes snarest til styret, og innen 6. april 2022

Dokumentene vil fortløpende legges ut her: http://www.ahsk.no/?page_id=49

Vel møtt!