Foto: Ytre Søre Sunnmøre Symjeklubb (YSSS)

Søndag 7. april var det igjen klart for webinar med Akershus Svømmekrets. Denne gang var det Olav Barøy fra Skadefri som holdt foredrag om hvordan du som utøver kan unngå skader. Foredraget var tilpasset både svømmere og stupere som fikk nyttige tips om hvilke øvelser som var spesielt hensiktsmessig for deres idrett. 

Grunntanken er at skadeforebyggende trening reduserer risikoen for at man blir skadet, samtidig som det hjelper det til å bli en bedre utøver. Svømmeteknikk og stupteknikk er en viktig del av det å holde seg skadefri og det er viktig å utføre øvelser riktig. Flere av øvelsene kan gjøres ved bassengkanten før og etter svømming/stuping i bassenget. Øvelsene bør tilpasses nivået utøveren er på.  

Du finner øvelser tilpasset din idrett på skadefri.no.

Det var ca 90 påmeldte til webinaret fra klubber over hele landet. 

Foredraget var interessant for både trenere, foresatte og utøvere, og vi fikk gode tilbakemeldinger på webinaret. – Godt seminar, og spennende med tips om visualisering, sa blant annet 9 utøvere med foresatte fra YSSS. 

Kommende webinar

Søndag 5/5 er det klart for Sunn idrett; omhvordan å bli tryggere på hvilke råd som er riktige innen idrettsernæring og på hva slags mat som kreves for å tåle mye trening.
Du kan melde deg på her: https://www.ahsk.no/?p=2957

Søndag 19. mai er det klart for Henrik Christiansen som vil snakke om sin vei til å bli en internasjonal svømmer.
Du kan melde deg på her: https://www.ahsk.no/?p=4262.