Mathea setter synkron på kartet!

Foto: Lode De Clercq

Synkron er kanskje en av Norges minste idretter og i hvert fall den minste idretten i vann. Det er i dag fire jenter i Norge som konkurrerer i ungdomsklassen (13-15 år), 3 på juniornivå og 2 på seniornivå. Det er ingen konkurranser i Norge, så all konkurranseaktivitet må foregå i utlandet. Bærumsvømmerne har per i dag ikke synkron som en av sine grener, likevel har de valgt å støtte en av Norges fremste synkronutøver som også kommer fra Bærum; Mathea Jensen Sending.

Mathea meldte overgang fra Oslo Idrettslag til Bærumsvømmerne i januar slik at hun kunne fortsette å være på det Danske landslaget i Kunstsvømming (synkron). Hun har svømt synkron siden hun var 8 år og startet sin karriere i Asker Svømmeklubb. Hun har også drevet med turn, svømming (har kvalifisert seg til LÅMØ tre år på rad), dans og teater som alt er relevant når det kommer til å bli god til synkron. I september 2021 deltok Mathea som første norske utøver i ungdoms EM/Comen cup for Oslo Idrettslag og Norge.

Mathea har egentrening daglig på Nadderud eller Hundsund. Hennes trener Laura Strugnell (OL deltager i Tokyo 2020) bor i Syd Africa og trener henne digitalt via Google Meet!

27-28. februar deltok Mathea i Belgian Wolf Open; en konkurranse med utøvere fra fem ulike nasjoner, inkl. landslaget fra Malta. Bærumsvømmerne fikk sin første medalje i synkron noensinne og Mathea svømte til 130,11 poeng som er personlig rekord. Det var fremdeles plass til finpuss, og etter en uke med intensiv trening svømte hun inn til tre gullmedaljer og ny personlig rekord på 132,20 poeng i Valhalla Artistic i Gøteborg, Sverige. Hun fikk også førsteplass med 65,80 poeng i Teknisk Solo i junior klassen.

Foto: Lode De Clercq

1-4. april reiser hun med det Danske Landslaget til verdenscupen etappe to; French Open, hvor hun skal delta i lagkonkurranse på seniornivå og svømme sitt eget program på gallashowet som avslutter konkurransen. Hun blir den første norske personen som svømmer på dette nivået siden 90-tallet.
Ut over dette så er målet for vårsesongen er å kvalifisere seg til VM for ungdom i USA i august 2020.

Akershus svømmekrets ønsker Mathea LYKKE TIL!!!

Foto: Lode De Clercq

Invitasjon; oppstart av utviklingslag og kompetansebyggingsprogram for trenere

Foto: Asker SK

Informasjon om oppstart av utviklingslag og kompetansebyggingsprogramm for trenere, vår 2022

Målet med programmet frem til sommeren er å tilby et program som kan inspirerer både trenere og svømmere til å jobbe med nye teknikker og ferdigheter. Fokus skal være på kroppsstilling og å bruke kroppen i både tekniske elementer/figurer, og koreografi.

Dette er en invitasjon til følgende:

Svømmere
Svømmere på FINA-nivå som har fått en gjennomsnittskarakter på 60 eller mer i en konkurranse i lag (fri eller teknisk), duett (fri eller teknisk), solo (fri eller teknisk) eller figurer. For lag gjelder det før trekk for mindre enn 8 svømmere. Disse vil bli trent av Heather Ames og Galina Stoltenberg.

Trenere
Alle trenere som har påbegynt minst én del av Trener 1- eller Synkroninstruktør-kurs. De kan ta med 1-2 svømmere hver på stjerne 4 nivå eller høyere for å jobbe med under trening. Hvis de har ikke svømmere på dette nivå eller ingen vil være med, kan de kom uten. Disse svømmerne må ha vist en interesse for å satse på idretten, ha bedre enn 80% oppmøte på trening og ville delta på ekstra trening.

Følgende datoer er satt av for trening som skal skje på kveldstid (17 -21) på Risenga bad (mer info kommer nærmere første trening):

  • lørdag 19.02
  • lørdag 26.03
  • lørdag 23.04
  • lørdag 21.05
  • juni er ikke bestemt ennå

Ta med følgende utstyr:

  • Strikk
  • Flasker
  • ankelvekter (hvis du har)
  • Yogamatte

Vi ber trenerne om å sende en liste over hvilke svømmere som møter kravet og hvilke trenere som vil delta til heather.melanie.ames@gmail.com innen 10.02.

Foto: NSF (fra forbundets hjemmeside)