Mathea setter synkron på kartet!

Foto: Lode De Clercq

Synkron er kanskje en av Norges minste idretter og i hvert fall den minste idretten i vann. Det er i dag fire jenter i Norge som konkurrerer i ungdomsklassen (13-15 år), 3 på juniornivå og 2 på seniornivå. Det er ingen konkurranser i Norge, så all konkurranseaktivitet må foregå i utlandet. Bærumsvømmerne har per i dag ikke synkron som en av sine grener, likevel har de valgt å støtte en av Norges fremste synkronutøver som også kommer fra Bærum; Mathea Jensen Sending.

Mathea meldte overgang fra Oslo Idrettslag til Bærumsvømmerne i januar slik at hun kunne fortsette å være på det Danske landslaget i Kunstsvømming (synkron). Hun har svømt synkron siden hun var 8 år og startet sin karriere i Asker Svømmeklubb. Hun har også drevet med turn, svømming (har kvalifisert seg til LÅMØ tre år på rad), dans og teater som alt er relevant når det kommer til å bli god til synkron. I september 2021 deltok Mathea som første norske utøver i ungdoms EM/Comen cup for Oslo Idrettslag og Norge.

Mathea har egentrening daglig på Nadderud eller Hundsund. Hennes trener Laura Strugnell (OL deltager i Tokyo 2020) bor i Syd Africa og trener henne digitalt via Google Meet!

27-28. februar deltok Mathea i Belgian Wolf Open; en konkurranse med utøvere fra fem ulike nasjoner, inkl. landslaget fra Malta. Bærumsvømmerne fikk sin første medalje i synkron noensinne og Mathea svømte til 130,11 poeng som er personlig rekord. Det var fremdeles plass til finpuss, og etter en uke med intensiv trening svømte hun inn til tre gullmedaljer og ny personlig rekord på 132,20 poeng i Valhalla Artistic i Gøteborg, Sverige. Hun fikk også førsteplass med 65,80 poeng i Teknisk Solo i junior klassen.

Foto: Lode De Clercq

1-4. april reiser hun med det Danske Landslaget til verdenscupen etappe to; French Open, hvor hun skal delta i lagkonkurranse på seniornivå og svømme sitt eget program på gallashowet som avslutter konkurransen. Hun blir den første norske personen som svømmer på dette nivået siden 90-tallet.
Ut over dette så er målet for vårsesongen er å kvalifisere seg til VM for ungdom i USA i august 2020.

Akershus svømmekrets ønsker Mathea LYKKE TIL!!!

Foto: Lode De Clercq