Fra NSF sine sider: https://svomming.no/vannpolo/vannpolo-forside/minipolo/

Minipolo
Minipolo er et ballspill i vann for barn fra 8 til og med 12 år. Minipolo tar utgangspunkt i idretten vannpolo, men er gjort lettere å spill og trene ved å forenkle reglene og krav til utstyr. Minipolo gir barn og unge en ypperlig mulighet til å ha det moro i vann. Sport, lek og mestringsglede i et godt samspill.

Minipoloregler
Minipolo har enklere regler enn vanlig vannpolo. I turneringer er også reglene litt enklere for de yngste.

Minipolotrening
Minipolotrening skal være morsomt, med fokus på spill, lek og mestring. Det vil trenes på tekniske ferdigheter og svømming, og Minipolotreningen er delt opp i fire nivåer, basert på ferdigheter. Utøverne får diplom etter gjennomført hvert nivå.

Minipoloturneringer
Minipolo kan spilles for gøy på trening, eller man kan delta på minipoloturneringer.

Minipolobesøk
Klubben kan få hjelp til oppstart eller hjelp til utvikling av minipologruppene i klubben. En klubbveielder kan komme på besøk å bistå til å gjøre klubbens minipolo enda bedre.

Utvikling av minipolo
To arbeidsgrupper nedsatt av Norges svømmeforbund og vannpoloutvalget har utviklet konseptet minipolo. Den første arbeidsgruppen har bestått av idrettskonsulent i Norges Svømmeforbund Lasse Hoel (prosjektleder), Terje Tollefsrud (LRK), Mats Albins (vika) og Kim Hanson (Vika).

Den andre arbeidsgruppen som jobber mer med innhold på nivå og øvelser er utviklingskonsulent i NSF Cathrine Aa Dalen, Caroline Brinchmann (NSF), Sverre Fjermestad (Sørumsand), Morten Franang (Vika), Lejla Redzepi (LRK), Frida Blomquist Holte (OI), Mariann Mosvold (OI), Terje Tollefsrud (LRK), Espen Franang (OI og Vika) og Tommy Mikkelrud (Nordby).

Ønsker din klubb å begynne med minipolo?

Klubben får tilgang til et veilednigshefte for hvordan drive minipolo i klubb, samt et aktivitetshefte med treningsøvelser og leker til hvert nivå.

Ta kontakt med:
NSF